c S
Dnevne novosti

Vlada donijela godišnji program strateških robnih zaliha

21.06.2013 07:15 ZAGREB, 20. lipnja 2013.(Hina), Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu sjednice donijela Godišnji program strateških robnih zaliha za 2013. godinu, priopćeno je iz odjela za odnose s javnošću Vlade RH.

Izmijenjena je Odluka o imenovanju zastupnika povodom tužbe Republike Hrvatske, a kako se navodi, pravilima Suda određeno je da se podnesci stranaka klasificiraju određenim stupnjem tajnosti.Vlada se očitovala o Prijedlogu za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o održavanju zgrada, navodi se i dodaje kako Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni prijedlog. Vlada se očitovala i o Prijedlogu za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o određivanju pravnih osoba u državnom vlasništvu ovlaštenih za obavljanje poslova izrade zaštićenih isprava i tiskanica, od 12. srpnja 2008. godine, ističe odjel i dodaje kako Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni prijedlog.

Odjel za odnose s javnošću ističe kako je prihvaćen pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. kao i pregled podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o, kako se navodi, redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Božidar Ljubić imenovan je zamjenikom ravnatelja Državnog zavoda za mjeriteljstvo, na razdoblje od četiri godine, stoji u priopćenju. Radi prestanka mandata potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, razriješena je predstojnica Ureda potpredsjednika Sonja Žerjav, s danom 30. lipnja 2013. godine.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, a sukladno Zakonu o izmjenama i dopuni Zakona o osnivanju Agencije za investicije i konkurentnost, kojim je smanjen broj članova Upravnog vijeća, razriješeni su dosadašnji članovi Hrvoje Dokoza, Marko Krištof, Oliver Kumrić, Denis Čajo, Ljubomir Kučić, Filip Cezner, Berislav Šipuš i Saša Zelenika. Imenovana je nova članica Upravnog vijeća Agencije, Sabina Škrtić, kao predstavnica Ministarstva gospodarstva. Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se izbor Mirka Žužića za novog člana Nadzornog odbora. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Glavnoj skupštini društva Badel 1862. d.d. predlaže se opoziv dosadašnjeg člana Darka Štefančića te izbor Tihomira Novotnija za novog člana, kojeg se istovremeno Nadzornom odboru predlaže za predsjednika.

Također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Irena Miličević predlaže se Skupštini društva Hrvatske ceste d.o.o. za izbor nove članice Nadzornog odbora, a istodobno Nadzornom odboru za izbor predsjednice. Opoziv Zlatana Kuljiša, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora te izbor novih članova Snježane Josipović i Dalibora Obradovića, predlaže se Skupštini društva HŽ Putnički prijevoz d.o.o., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, navodi se u prioopćenju. Skupštini društva Jadrolinija Rijeka predlaže se, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, opoziv Marine Medarić, dosadašnje članice Nadzornog odbora te imenovanje Slavka Lončara novim članom, koji se ujedno predlaže za izbor zamjenika predsjednika Nadzornog odbora. Odjel za odnose s javnošću navodi kako se razrješenje dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Zvonimira Novosela predlaže Skupštini društva Autocesta Rijeka Zagreb d.d. Skupštini društva Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o. predlaže se razrješenje dosadašnje članice Nadzornog odbora Snježane Josipović.