c S
Dnevne novosti

Vrhovni sud otpremio odluku u slučaju Perković

22.01.2014 07:16 ZAGREB, 21. siječnja 2014.(Hina), Vrhovni sud poslijepodne je Županijskom sudu otpremio svoju odluku o izručenju bivšeg šefa jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josipa Perkovića Njemačkoj, no njen sadržaj biti će poznat tek kada ju Županijski sud otpremi strankama.

"Odluka je sa spisom danas otpremljena Županijskom sudu u Zagrebu, a sadržaj odluke s obrazloženjem bit će objavljen na web-stranici Vrhovnog suda Republike Hrvatske nakon primitka obavijesti prvostupanjskog suda o njenom otpremanju strankama", objavio je Vrhovni sud na svojim internetskim stranicama nakon 15 sati.

Na odluku o Perkovićevu izručenju, temeljem europskog uhidbenog naloga, koju je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda donijelo 8. siječnja žalio se njegov odvjetnik Anto Nobilo, ali i državno odvjetništvo, koje također smatra da se Perkovića ne može izručiti zbog zastare.

Nobilo je ranije izjavio da s obzirom na sastav vijeća očekuje da će Vrhovni sud potvrditi odluku o izručenju i najavio postupak pred Ustavnim sudom u kojem će zatražiti privremenu mjeru suspenzije izručenja.