c S
Dnevne novosti

Grad Ludbreg prvi grad u Hrvatskoj uvodi potpunu transparentnost kroz e-Projekte

22.08.2024 07:20 LUDBREG, 21. kolovoza 2024. (Hina) - Grad Ludbreg postao je prvi grad u Hrvatskoj koji uvodi potpunu transparentnost kroz platformu e-Projekti koja građanima omogućava jednostavan i jasan uvid u sve projekte koje Grad provodi, objavljeno je u srijedu.

To uključuje i detalje o napretku, financijama te ostalim relevantnim informacijama, a rad Gradske uprave građani mogu u svakom trenutku pratiti putem poveznice projekti.ludbreg.otvorenigrad.hr. Transparentnost je jedan od elemenata u sklopu velikog projekta digitalizacije javne uprave, istaknuo je gradonačelnik Dubravko Bilić naglasivši da Grad Ludbreg već godinama od Ministarstva financija za transparentnost dobiva najvišu ocjenu. "Tom novom platformom 'Otvoreni grad' sve što smo godinama radili stavljeno je na jedno mjesto. Olakšana je komunikacija s Gradskom upravom, pa tako sada naši sugrađani imaju dodatnu mogućnost postavljati upite te slati zahtjev bez da osobno dolaze”, objasnio je Bilić. Dodao je da su posebno ponosni što kroz platformu svi mogu na dnevnoj bazi vidjeti u kojoj su fazi projekti. „Brojni koraci iza projekata našim sugrađanima ostaju nevidljivi, a sada je to sve prikazano, od ideje, do same finalizacije”, kazao je Bilić.

Osim uvođenja e-Projekata, Grad Ludbreg poduzima dodatne korake ka digitalizaciji i olakšavanju pristupa uslugama građanima. Građani sada mogu putem sustava e-Građani podnijeti niz zahtjeva bez potrebe za dolaskom u Gradsku upravu, poput onih za za izdavanje rješenja za prodaju ili izlaganje na javnoj površini, za pristup informacijama, dodjelu učeničkih ili studentskih stipendija, za izvod iz prostorno planske dokumentacije i druge. „Naš cilj je omogućiti građanima brži, jednostavniji i transparentniji pristup svim informacijama i uslugama koje pružamo. Nadam se da ćemo ostati predvodnik u transparentnosti, ali i u provedbi europskih projekata”, zaključio je ludbreški gradonačelnik.