c S
Dnevne novosti

Milanović primio BUZ: Država ima obvezu ispraviti nepravdu prema umirovljenicima

06.09.2024 07:10 ZAGREB, 5. rujna 2024. (Hina) - Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Bloka umirovljenici zajedno te naglasio da država ima obvezu ispraviti nepravdu prema umirovljenicima i pronaći model za povećanje mirovina, a iz BUZ-a su naglasili da je ključna mjera za to promjena formule za njezin izračun.
Sastanak je održan na inicijativu Bloka, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika, a na Pantovčaku su bili predsjednik BUZ-a Milivoj Špika, potpredsjednik i glavni tajnik Dražen Štiglić i član Predsjedništva Ivan Kresonja. Razgovaralo se o teškom financijskom položaju umirovljenika u Hrvatskoj, a posebno o mirovinama koje, upozorili su iz BUZ-a, nisu dostatne za dostojanstven život hrvatskih umirovljenika, stoji u priopćenju Ureda.

Predstavnici Bloka predsjedniku Republike rekli su da se "najavljenim usklađivanjem mirovina neće pomoći umirovljenicima te da je promjena formule za izračun mirovina ključna mjera kojom se trajno može popraviti status i položaj umirovljenika, odnosno povećati mirovine i osigurati kvalitetniji život umirovljenicima". Predsjednik Milanović, navode iz Ureda, ponovio je svoj stav da su upravo hrvatski umirovljenici danas najviše pogođeni rastom cijena i troškova života te da država mora pronaći model kojim će povećati mirovine i trajno osigurati kvalitetan i dostojanstven život hrvatskim umirovljenicima." U okolnostima gospodarskog rasta država ima mogućnosti za to, a ima i obvezu ispraviti nepravdu prema umirovljenicima", smatra predsjednik Milanović.